Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít..

Az ima és a hit.. E két egység ami minden esetben és a legnehezebb helyzetekben is velünk van. Kedves Olvasó!Ne hidd, hogy "közhelyes" és nevetséges az amit e két szó hordoz. Nekem jelenleg nincs másom csak hitem. És tudom az ima segít.

Drága Olvasóim!

Itt vagyok...szeretettel telve köszöntök mindenkit! Lélekben gyengébben de szívemben sok szeretettel újra itt...

Nehéz napok mindig elgondolkodtatnak mi is a szerepünk a világban...Szent Rita jelenléte mindig erőt ad számomra, és az utolsó pillanatban is segít..

Most kicsit erőben gyengébben vagyok, ezért ma felkeresem a templomot és Szent Rita képéhez térdelve, lelki erőt szívok magamba....Nehéz az élet...mondjuk oly sokan...igen valóban, de aztán arra gondolok, hogy vannak nálam sokkal rosszabb körülmények között lévő emberek... akkor tulajdonképpen miért is vagyok elkeseredve. Van mit ennem...van munkahelyem... igaz több lettem egy gyomorfekéllyel, és a műtött vesémben milliónyi kis kő van. De ezeken felül élek.... Talán miért is ezt a két szervemet találták betegnek?? Mi lehet ennek a lelki oka?

Ha figyelmesen követitek a honlapomat, rájöttök a vese jobb oldali a férfi oldal, a gyomor félelem, nem tud az ember elengedni valamit!  Hát igen..mai reggelen édes kis lányomat sport kézis táborba vittem... nagyon vártuk mindketten...a bizonyos apitól semmi mást nem vártunk, csak azt hogy anyagiakban mivel megteheti támogassa a tábort...egészen eddig ez így is volt. Aztán ahogy a gyermek kitétele után felhívtam hogy holnap fizetni kéne, a válasz az volt oldjam meg... Holott az árat már márciusban tisztáztuk.. Hittem én...Aztán ami jár a másiknak, hisz két gyereke van nem jár ennek. Nem baj a kiváltott aranygyűrű a zálogba kerül, és a gyermek boldogásga megmarad....maradhat a sporttáborban... Örlöm magam rajta de aztán rájöttem ezen is mint annyi mindenen túllépek, és megoldom...fejem fáj talán az érkező hidegfrontot érzi...vettem cigarettát...hibáztam...pénzt dobtam ki....de úgy éreztem ennyi igenis nekem is jár....az agyam tovább lüktet..aztán elképzelem hogy eljön az idő...fordul a kocka, mert Szent Rita mellettem van soha nem hagy el... Vége lesz az adósságoknak, mindent visszafizetek, kamatostul, és nem felejtek..tudom ki volt mellettem, akkor is amikor nehéz idő volt...

Nem szabad feladni, lelkem délután a templomban majd megnyugszik, meggyónok és imádkozom, erőm lesz..és végig csinálom...

Segítségül csatolok be nektek egy kis segítséget, hogy megtudjátok állapítani, a lelki okonak milyen testi tünetei vannak.....

Az emberi test a lélek térképe 

Mondd meg, mi fáj! Eláruljuk, mi van a lelkedben.

Testi betegségeink intõ jelek, melyek arról árulkodnak, hogy lelkünkben megszûnt a harmónia. Ha ismerjük az egyes tünetek lelki hátterét, gondolataink erejével ismét helyreállíthatjuk az egészségünköz szükséges egyensúlyt.Egyre szélesebb körben elfogadott az a nézet, hogy az egészség nem csupán fizikai testünk helyes működését jelenti, hanem azt, hogy testi, lelki, szellemi egységként, “egészként”, harmonikusan funkcionálunk. 

Betegség pedig akkor következik be, ha ez az egyensúly felborul.

A betegségek nagy része a lélekből, vagy szellemből fakad. A fizikai testben csak a tünetek találhatók.

 A hármas egység csúcsán gondolatvilágunk áll, amely, mint egy “irányítóközpont”, hatással van az érzelmeinkre.

Ha például elhisszük, hogy mindenáron meg kell felelnünk másoknak, akkor általában nem a szívünk szerint cselekszünk. Szabadság helyett rabságnak élünk meg mindent, végül elhatalmasodik rajtunk a szorongás és a gyűlölet. 

Ha például, nem a szívünk szerint élünk, és gyakran hajt minket a gyűlölet, akkor előbb-utóbb szívproblémákra számíthatunk. 

Vagy például aki dühét, gyűlöletét nem tudja kiadni magából, azaz lenyeli a mérgét, egy bizonyos idő után gyomorpanaszokat észlel, de számolhat nyálkahártya-gyulladással vagy gyomorfekéllyel is. 

A hólyaggyulladás szintén a visszatartott harag, és gyűlölet, vagy épp a szomorúság miatt keletkezik. Tartós munkahelyi sikertelenség eredménye lehet egy derékzsába, az pedig, aki állandóan túlhajszolja magát, sokat vállal magára és mégis mindent tökéletesen szeretne elvégezni, ellenben nem tűri a kritikát, könnyen fájdalmas, és nehezen szűnő migrént kaphat. 

Ha  egy negatív érzelem kibillent minket az egyensúlyunkból, és ez az állapot tartósan fennáll, akkor a szervezetet átjáró energiák nem tudnak megfelelően áramlani.  Elakadások, blokkok keletkeznek, amelyek szintjén az egyes szervekben kezdetben kisebb funkciózavarok, később egyértelműen kimutatható betegségtünetek jelentkeznek. A betegségtünetek figyelmeztetnek  arra, hogy felfogásunkon, hozzáállásunkon, életmódunkon változtatnunk kell. Ezekre az intő jelekre ha mint jelképekre tekintünk, könnyebben megérthetjük lelkünkben rejlő, sokszor elnyomott problémákat.

 

Abraham Maslow

"Ha nincs fájdalom, fejlődés sincs."

 

Ha hajlandóak vagyunk szembenézni önmagunkkal, szembesülni  a lelki problémáinkkal  anélkül, hogy nem mást teszünk felelőssé boldogtalanságunkért, betegségükért és nem csak kívülről várjuk a megoldást,  akkor a betegség nem egy félelmetes ellenség, hanem az egészség útjának iránytűje lesz, amely a javunkat szolgálja. Egy tanító, aki segít, ha készek vagyunk tanulni.

 Ahogy a tudat képes megbetegíteni a testet, ugyanúgy meg is tudja gyógyítani, ha megengedjük neki. A gondolat ereje segíthet visszanyerni egészségüket.

Minden gyógyulás kulcsa a saját tudatunkban van.

Biztosat nem ígérhetünk, de talán érdemes elgondolkodni az elméleten - ártani nem árt. Tehát ne csak testünk ápolására fordítsunk hangsúlyt, törődjünk a lelkünkkel is!

 

Kényelmesebb persze csak a tüneteket kezelni gyógyszerekkel vagy egyéb módon, de ettől a problémát kiváltó valódi ok nem fog megszűnni, és később újra előtör valahol.

 

Az egészség igazi útja a helyes önismeret, a pozitív gondolkodás, önmagunk és mások elfogadása, valamint a szeretet, a béke, az egyensúly és a harmónia megteremtése lelkünkben.

 

Ha megbetegszünk, érdemes a tüneteket alaposan megvizsgálni, és elgondolkodni azon, hogy vajon az orvosi segítség mellett mit tehetünk mi magunk saját gyógyulásunkért.

 

Miközben az orvos felírja neked a gyógyszert, érdemes elgondolkodnod, hátha vannak lelki kiváltó okai is a bajoknak. Persze azt nem állítjuk, hogy minden egyes fájdalomnál szentírásnak kell venni az alábbi táblázatot.

Például ha influenzajárvány tombol, és te is köhögni kezdesz, nem kell azonnal megijedned, hogy akkor valamit biztos nem jól csináltál.

 

Ám a sorozatosan visszatérő, vagy az előzmény nélküli betegségeknél talán eltűnődhetsz azon, nincs-e némi igazság abban, hogy lelki okai lehetnek.

Ha másért nem is, kíváncsiságból azért kikeresheted, hogy az adott szervnek vagy testrésznek mi a szimbolikus jelentése, és az ott jelentkező fájdalmak mire utalhatnak.

 

Miről árulkodnak a betegségeid?

 

Achilles-ín: érzelmi túlfeszítettség, földhözragadtság

Ágybavizelés: rettegés valakitől

Agyrázkódás: az eddigi út és a gondolkodás megtörése, irányváltás                                szükségességét jelzi.

Ájulás: El akarsz menekülni a világ és a problémák elől. Önvédelem

Alacsony vérnyomás: Félsz a felelősségtől, nem mersz elmenni a végsőkig.

Alkar: cselekvőképesség

Alkoholizmus: vágy a konfliktusmentességre, barátságos kapcsolatokra

Allergia: Az allergén által szimbolizált tulajdonságot elutasítod. Pollenallergia              esetén például a szexualitást, megtermékenyítést, szőrallergia                    esetén a kedveskedést, szeretetet nem tudod elfogadni, porallergia              esetén pedig a tisztátalanságot

Álmatlanság: nyugtalanság, félelem, bűntudat

Asztma: Az életben sok sérelmet nyeltél le, és egyszerre szeretnél                          megszabadulni tőlük, illetve többet szeretnél kapni. - szűkkeblű                   vagy, többet akarsz kapni, mint amennyit adni, a világ                                piszkosságának taszítása

Álmatlanság: Félsz a kiszolgáltatottságtól, a védtelenségtől vagy a haláltól.

Álterhesség: vágy a tiszta anyaságra

Alvás-problémák: halál-kérdés

Aranyér: határozatlanság, rugalmassághiány

Arc: nyíltság, önkifejezés, a leginkább magunkról beszélő rész

Arcideggörcs: állandóan maszkot hord, nem önmagát adja

 

Baleset, csonttörés: Nem a helyes úton jársz, túl merev vagy, változásra                  van szükséged.

Bal oldalon megjelenő elváltozások: Az anyához fűződő érzelmi viszonyodat                érdemes megvizsgálni. Jelképezi még az érzelmi oldalt és a múltat                  is.

Bélpanaszok: a szügségtelen elengedése félelemmel

Bélrendszer: ellenséges érzelmek

Boka: felemelkedés a földtől, elrugaszkodottság

Bőrbetegség: Túlzottan zárkózott és kemény vagy. képtelen vagy a                          gyengédségre és a nyíltságra. elfojtott harag

Bőrkeményedés: Merev nézetek, elképzelések

Bőrkérgesedés: Ez  védőpáncél utal a védtelenség, veszélyeztetettség                      érzetre

Bőrpigmenthiány: Elszigetelődés

 

Celluitis: Ragaszkodás a fájó emlékekhez.

Cukorbetegség: Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet.

Comb: az előrehaladáshoz, járáshoz szükséges erő

Csípőbántalmak: Félelem előrelépni. Több önbizalmat!

Csontok: szilárdság

Csontdeformálódás: Rugalmatlanság

Csonttörés: merevséget jelez, a gyógyulási idő alatt változtatnod kell ezen.

Csontvelőgyulladás: harag, csalódás

                         

Daganat: régi sérelmek, megrázkódtatások őrzése, lerakódása. Lelkiismeret-                furdallás

Depresszió: menekülés az aktivitástól

Derékfájás: túlhajszoltság.

Dohányzás: vágy az önmegvalósítás szabadságára, kapcsolatteremtésre

 

Égési sérülések: harag, gyűlölet, indulatok

Ekcéma: Ellentétek harca, érzelmi kitörések

Elfásultság: Elszigetelődés, elfojtott érzelmek

Elhízás: Boldogtalan vagy, úgy érzed, nem vagy fontos, kilátástalannak látod            a jövőd. Esetleg a plusz kilók mögé próbálod elrejteni nőiességedet.

Emésztési probléma: Valamit nem tudsz megemészteni, lenyeled a mérged.

Epebántalmak: Keserűnek érzed az életet.

Epe: agresszió, keserűség, bánat

Epekő: lerakódott fájdalom, sérelem.

Érproblémák, vérproblémák: szeretet áramoltatásának problémája.

Étvágy (nagy): biztonsági érzet hiánya, félelem.

Étvágytalanság: Félelem, veszély és fenyegetettség érzet

 

Fájdalom: figyelemfelhívás, amelyik szervet érinti, annak a területnek                    szimbolikus jelentését figyelembe véve

Farkasvakság: félelem a bizonytalanságtól, az ismeretlentől

Fej: irányítás, gondolkodás, racionalizmus

Fejfájás, migrén: Maximalista vagy, túlhajszolod magad. nem tűröd a kritikát

Fekély: Lelki fájdalom önbizalomhiány

Felkar: erő a cselekvéshez

Fertőzés: Harag, bántalom, ingerültség

Ficam: harag, ellenállás

Fog: agresszió, vitalitás

Fogíny: ősbizalom

Fogfájás: Valamit nem teszel meg, pedig szeretnéd. vitalitás hiánya

Fojtó érzés: szorongások

Foltokban hulló haj: szervzónák figyelembevételével jelez rendellenességet

Fülbetegségek: Nem akarsz meghallani valamit, nem figyelsz a belső                       hangodra.

Frigiditás, impotencia: Félelem az ismeretlentől, az odaadástól, az önkontroll            elvesztésétől, a haláltól, a megnyílástól, és a sikertelenségtől.

                         

Gerinc, hát: támaszt keresek, vagy túl sok a teher rajtad

Gerincproblémák: Az egyenesség, őszinteség, emberség jelképe.

Gerincferdülés: egyik feled túl hangsúlyos a másikkal szemben (lásd oldalak)

Golyva: egzisztenciális fensőbbségérzés

Görnyedtség: bizonytalanság, összehúzza magát, az élet csapásai alatt                  megtört

Gyomorfekély: elfojtod az agressziódat.

Gyomorpanaszok: Túl sokat töprengsz, valamit nem tudsz elengedni.

Gyulladás: Nem tudsz feldolgozni egy problémát, mert félsz tőle.

                         

Haj: szabadság, hatalom, saját terület határai, antenna, külső inger felvétel

Hajhullás, korpásodás: Új korszak kezdete, vagy a visszahúzódás jele.

Hányás: elutasítasz valamit; undor jele.

Hasmenés: nem tudod hasznosítani a tapasztalataidat, ezért azok csak                  átrohannak" rajtad.

Hasi panaszok: Egzisztenciális félelmekre utal.

Heg: egy lelki sérülésed mély nyomot hagyott benned.

Herpesz: Undorodsz valamitől.

Hólyaggyulladás: Visszafojtod érzelmeid, pszichés nyomás alatt állsz.

Hordó-mellkas: felfújja magát, erősebbnek mutatja magát

Húgyhólyag: pszichés nyomás, érzelmi telítettség,  "altesti sírás"

                         

Jobb oldalon megjelenő elváltozások: Az apához fűződő érzelmi viszonyodat            érdemes megvizsgálni. Ész, racionalizmus.

                         

Ínhüvelygyulladás: Nem engedsz utat cselekvőképességednek.

                         

Kancsalság: egyoldalú látásmód

Kényszeres evés: ingerhiány.

Kéz: felfogás, cselekvés, tenyér-kézfej kettősség

Kiütés: Türelmetlenség, gyermetegség

Kóros soványság: Megtagadod az életet, elfojtod a nemiséged, bűntudat

Koszorúér-elmeszesedés: az érzelmek visszafojtása.

Köhécselés: nem mered kimondani a véleményedet, de jelzed, hogy van.

Könyök: elhárítás

Köröm: agresszió

Kötőhártya-gyulladás: fájdalmat okoz valaminek a belátása.

                         

Lábfejpanaszok: a gyökereket, ősökhöz való viszonyt szimbolizálja. Nem                tisztázott a múltad, gyökértelennek érzed magad.

Lábszár: túl feszített tempóban haladsz.

Lábujjhegyen járás: folyamatos emelkedettségre vágyik

                         

Magas vérnyomás: Túl merev vagy, görcsölsz egy problémán, de nem tudod            megoldani.

Májbetegségek: Túl dühös és haragvó vagy. méregtelenítés, felismerés,                védelem a károsnak vélt dolgoktól, a tapasztalatok beépítése.

Medence: nemi tartás

Mell panaszai: Az anyasággal, gondoskodással van problémád.

Mellkas: rugalmasság, zártság

Menstruáció: önfeladás, odaadás, elengedés, ritmus, nőiség

Mióma: álterhesség

Mutálás: nem tudja milyen helyzetben milyen hangot használjon

                         

Nagyothallás: merev a saját környezetével szemben, lezárja magát

Nátha: el akarsz zárkózni a külvilágtól, a kommunikációtól.

Női mell: anya-gyermek kapcsolat

Női szervek betegségei: Nem éled meg a nőiséged, elutasítod a szexualitást. Nyaki problémák: Nincs összhangban az eszed és a szíved, mást súg az                  egyik, mint a másik.

 

Orr: emóciók, szex, büszkeség

Orrdugulás: Megakadályozod az érzelmeid áramlását.

Orrsövényferdülés: érzelmeid túlságosan egy oldalra hajlanak.

Orrvérzés: önfeláldozás. Igény a megbecsülésre. Mellőzöttség és el nem                ismertség érzése. Esdeklés a szeretetért.

Oldalak: tested jobb oldala az ész és a racionalizmus, bal oldala a szív és az            érzelmek jelzője. A fejeden ugyanez pont fordítva van.

                         

Pajzsmirigy: Ha alulműködik, félsz a változástól, ha túlműködik, sokat                      stresszelsz, és nincs határozott jövőképed.

Pikkelysömör: Túlzottan véded magad, félsz a sebezhetőségtől.

Prosztata: férfias agresszió

Púp: kizárja magát a közösségből, feladata van

                         

Rákos daganat: Elfolytott harag, bánat

Rekedtes hang: ha csak a torkodból képzed a hangod, nem adod ki teljesen              magad, titkolózol a környezeted előtt.

                         

Reuma: Önmagad és kapcsolataidat nem tudod elfogadni.

Ritmus: univerzális rend, élet, polaritás

Rövidlátás: bizonytalan vagy a jövődet illetően.

 

Sarkon járás: nem hagyja kibillenteni magát egyensúlyából

Sérv: Túlterheled magad.

Struma: fensőbbségérzése saját magát fojtogatja

Száj: befogadás, kommunikáció, kapcsolat a külvilággal

Szédülés: Bizonytalan és ingatag vagy.

Székrekedés: nem szeretsz adni, ragaszkodás

Szembetegségek: Valamit nem akarsz meglátni. Ha rövidlátó vagy, akkor a              jövőbeni dolgokat hárítod, távollátás esetén pedig az orrod előtt levő           dolgok felett húnysz szemet.

Szenvedélybetegségek: Másra vágysz, szeretnél kitörni. keresés, ingerhiány,          vágyakozás jele.

Szívpanaszok: Túl sok benned a gyűlölet és részvét, nem a szíved szerint              élsz.

Szívinfarktus: túlbecsüli az erejét

Szülés: odaadás, elengedés

Szürke hályog: "redőny", nem akar látni valamit, tompítja a látottakat

                         

Tagolatlan beszéd: nem akarja, hogy megértsék

Talp, kéz, tenyér: elkülönülés, különcség

Távollátás: nem akarod észrevenni az evidens dolgokat, elzárkózol attól, ami          az orrod előtt van.

Térd: Az alázatot, befelé fordulást jelképezi.

Tériszony: Félsz a bukástól és a sikertelenségtől.

Testszőrzet fokozott növekedése: férfias jellegek megerősítése

Torokpanaszok: Nem tudod, nem mered kimondani, amit szeretnél, nem                vállalod fel magad.

Trombózis: Szellemi fejlődésre van szükséged.

Túl egyenes a gerinc: túlzott magabiztosság látszata

Tüdő: szabadság, kapcsolat a külvilággal, kommunikáció, vitalitás

Tumor: Szeretethiány, nem tudod befogadni a szeretetet.

Tüdőbetegségek: Szomorú vagy, nem érzed magad elég szabadnak.

                         

Utazási rosszullét: Kiszolgáltatottságérzet, félelem, bezártságérzés

                         

Vállpanaszok: túlterheltség

Vastagbél: sokat kritizálsz.

Vastagbél-, aranyérproblémák: Szorongásra, félelemre utal.

Vékonybél: tudatos analízis

Vékony hang: nem mersz élni a saját lehetőségeiddel.

Vér: ego, vitalitás

Vérszegénység: passzivitás, bizonyos életenergiát nem vagy hajlandó                 felvenni, beépíteni a mindennapjaidba

Vesebetegség: Félelemre utal, jelképezi az emberi és párkapcsolatokat.                (jobb vese férfival kapcsolatos ügy, bal vese; nővel kapcsolatos ügy)

Vesekő: a párkapcsolatodban nincs elég energia, lelkesedés

Viszketés: ingerlékenység jele, a vakarással keresgéled, mi az, ami ingerel.

Visszér: Rugalmatlan, merev, zárkózott vagy.

                         

Zöld hályog: visszafojtott könnyek

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 44
Tegnapi: 240
Heti: 284
Havi: 3 486
Össz.: 366 404

Látogatottság növelés
Oldal: 2014.06.23
Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít.. - © 2008 - 2024 - szentrita.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »