Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít..

Az ima és a hit.. E két egység ami minden esetben és a legnehezebb helyzetekben is velünk van. Kedves Olvasó!Ne hidd, hogy "közhelyes" és nevetséges az amit e két szó hordoz. Nekem jelenleg nincs másom csak hitem. És tudom az ima segít.

 Kedves Barátaim!

Tisztelettel és szeretettel köszöntelek benneteket. Sajnos ezen a borús esős napon, az ember hangulata is nagyon szomorú, de nagyon boldoggá tesz, hogy ennyien olvasstok Engem, remélem sok erőt merítetek Szent Rita imáiból.

Csodálatos dolog ha hiszünk, mert a problémák hitünk segítségével megoldódnak, ha nem is azonnal de az utolsó pillanatban mindenképpen.

Szent Rita szeretetével telve küldöm számotokra a mai útravalót:

A bölcs titkos ládája

Sok-sok évvel ezelőtt élt Indiában egy bölcs, aki azt mondta, hogy egy nagy titkot őriz egy varázs ládában, ami az élet minden területén sikeressé teszi, és ezért a világ legboldogabb emberének tartja magát. Sok irigy király ajánlott neki hatalmat és pénzt, még meg is próbálták ellopni a ládát, mind hiába. Minél jobban próbálkoztak a megszerzésével, annál boldogtalanabbak lettek, mert az irigység nem hagyta élni őket. Így teltek-múltak az évek és a bölcs egyre boldogabb lett. Egy nap egy kisfiú toppant be hozzá és azt mondta:
- Uram, én is határtalanul boldog szeretnék lenni, mint te. Megmutatod nekem, hogyan érjem el a boldogságot?
- A bölcs a gyermek tisztaságát és egyszerűségét látva így szólt:
- Neked megmutatom a boldoggá válás titkát. Gyere velem és nagyon figyelj: Valójában két ládában őrzöm a boldogság titkát, a szívemben és az eszemben. A nagy titok pedig nem más, mint egy lépésekből álló sorozat, amit életed végéig követned kell.

Az első lépés azt, hogy tudd: Isten minden dologban ott van és ezért szeretned kell őt, és hálát adnod neki, mindazért, amid van.

A második lépés, hogy szeresd önmagad és minden nap lefekvéskor és felkeléskor ki kell jelentened:
- Én fontos vagyok, képes vagyok, értékes vagyok, okos vagyok, kedves vagyok, sokat várok magamtól, nincs olyan akadály, amit le ne tudnék győzni. Ezt hívják magas önbecsülésnek.

Harmadik lépés, hogy a gyakorlatban is megvalósítod, amit magadról állítasz. Vagyis ha azt gondolod, hogy okos vagy, viselkedj okosan; ha azt gondolod, hogy képes vagy, tedd meg amit kitűzöl magad elé; ha azt gondolod hogy nincs akadály amit ne tudnál legyőzni, akkor tűzzél ki célokat az életedben és harcolj értük amíg el nem éred. Ezt a lépést motivációnak hívják.

Negyedik lépés, hogy ne irigyelj senkit, azért amije van, vagy ami ő maga, ők elérték a céljukat, te érd el a sajátjaidat.

Ötödik lépés, hogy ne őrizgess a szívedben haragot senki iránt; ez az érzés nem fogja hagyni, hogy boldog légy. Hagyd, hogy Isten törvényei tegyenek igazságot, te bocsáss meg és felejts.

Hatodik lépés, hogy ne vedd el azt, ami nem a tiéd, emlékezz, hogy a természet törvényei szerint, ha valakitől elveszel valamit, akkor holnap elvesznek tőled valami értékesebbet annál, amit elvettél. Fizesd meg a tartozásodat, add vissza, ami nem a tiéd, kérj bocsánatot, add oda mindenkinek azt, ami megilleti. Így biztosítod a békédet.

Hetedik lépés: Ne bánj rosszul senkivel. A világ minden élőlényének joga van ahhoz, hogy tiszteljék és szeressék.

És végül a nyolcadik lépés. Mindig mosolyogva kellj fel, és fedezd fel a szépséget és a jót a téged körülvevő dolgokban, gondolj bele, hogy milyen szerencsés vagy, amiért annyi mindened van, segíts a többieknek, anélkül, hogy arra gondolnál, hogy semmit sem fogsz kapni cserébe; figyeld meg az embereket és fedezd fel bennük a jó tulajdonságaikat, nekik is add át a titkot, hogy győztessé váljanak, és így boldogok legyenek.

Tudom hogy ebben a jelenlegi pénzügyi helyzetben és gyarló világban nehéz erőt meríteni, de azért születtünk le Isten akaratából, hogy megbirkózzunk az előttünk álló feladatokkal.

Minden nap egy újabb és újabb leckét ad elénk. Néha amikor engem csalódás ér, egy ember miatt akinek csak segítettem, vagy csalódnom kell abban az emberben akinek ÉN nyújtottam támaszt, elgondolkodom azon, hogy miért kapom ezt újra és újra. De nézzétek és ahogy olvassátok a fenti történetben is, aki ad majd kap..

Szeretettel lenni nagyon nehéz, de ahogy Jézus mondá...gazdagok a lélekben szegények mert ővék a mennyekországa.

Ha Szent Rita élettörténetét vesszük alapul, ő is a kínok kínját állja ki, amikor feladná, az utolsó pillanatban megkapja a választ....És elnyeri a jutalmát.

Az élet küzdés maga.

Én magam is rengeteg szeretetet árasztok szét ahol lehet csak adok, néha mégis magam kerülök ki vesztesen a csatából. Olyan is van hogy akin segítettem, és vezettem amikor a legnagyobb szüksége volt rám...most levegőnek néz..

Vagy ott van "Api" akitől több negatívum áramlik, mint pozitív dolog az életemben, de tőle kaptam a meg a legnagyobb csodát a gyermekemet.

Nem maradt msáom csak a hitem, és ha nehéz is a könnyem akkor is vissza felé folyik, hogy senki nem láthassa..nézzétek csak:

"Olyan furcsák vagyunk mi emberek,
A szemünk sír, az ajkunk nevet.
Azt hisszük másról, hogy boldog talán
S irigykedünk egy-egy szaván.
Azt hisszük, ha a másik szeme ragyog,
Gondolatai tiszták és szabadok, ...
S nem vesszük, dehogy vesszük észre,
Hogy könnyek égnek csillogó szemében.
Oly furcsák vagyunk mi emberek,
A szemünk sír, az ajkunk nevet.
Hazugság az egész életünk,
Mert akkor is sírunk, amikor nevetünk."
(Dante)
 
Senki ne gondolja azt, hogy másnak nincs gondja..de van...
 
Mai napot az alábbi idézettel zárom:
 
Egy kemény rövidke szó
ebben benne van az egész életem !
E szó mögött sok, nehéz harc rejtőzik,
e szó miatt még sokat könnyezem.
De történjék bármi,
ha az egész világ fog ellenállni,
vagy ha egyedül is maradok
mindent legyőzve mégis AKAROK !

(Ady Endre)
 
Szent Rita áldásával szép napot kívánok!

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 146
Tegnapi: 182
Heti: 673
Havi: 4 259
Össz.: 373 378

Látogatottság növelés
Oldal: 2014.05.15
Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít.. - © 2008 - 2024 - szentrita.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »