Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít..

Az ima és a hit.. E két egység ami minden esetben és a legnehezebb helyzetekben is velünk van. Kedves Olvasó!Ne hidd, hogy "közhelyes" és nevetséges az amit e két szó hordoz. Nekem jelenleg nincs másom csak hitem. És tudom az ima segít.

 

 

MINDENNAPJAIM TÖRTÉNETE 3 RÉSZ...

 

2013.03.30. 

 

Áldott húsvétot!

 

A sír nem lehet végállomáspillago_pillango.jpg

 

„Mit keresitek az élőt a holtak közt? Nincs itt, föltámadt.” (Lk.24/6.)

 

Az ember keserű felismerése, a rossz mindig gyorsabban és hatékonyabban érvényesül, mint a jó. Törékeny - és sokak szerint csak viszonylagos - az igazság, a gazságtól pedig csak egy aprócska „i” betű különbözteti meg. Látszólag elenyésző a különbség. S mi naponta vagyunk kénytelenek megtapasztalni, mennyi minden is múlik ezen az egyetlen betűn. Hivatalnok-hideg okfejtések és érdek-gonosz módon kicsavart törvényértelmezések erdejében elveszik az ember, elvérzik a szeretet. Évek hosszú sora telik, s a kérdés kimondatlanul is marad: miért mindig utólag nyer igazolást a jó, s miért vannak mindig szenvedésre ítélve a lélekben tisztaságra törekvők?Júdások, Péterek és Pilátusok – ma is itt élnek közöttünk –, Júdás eladja, Péter megtagadja, Pilátus elítéli, s a halálba küldi Jézust.  Júdásnak a pénz, Pilátusnak a hatalom a gyönge pontja. Péter az, aki esendősége ellenére is mer szembenézni bűnével és képes belekapaszkodni az irgalmas Isten szeretetébe. Mindegyiknek „köze van” a nagypénteken Megfeszítetthez. A gyűlölködők és köpködők között megverten, megcsúfolva, megalázva, súlyos keresztjével a Golgota felé bukdácsolva mindegyikükért, mindegyikünkért megtette az utat. Mindannyiunk bűnét és szeretetlenségét elhordozta. Valójában nem az ő szégyene, hanem az ember kicsinyes aljassága mutatkozott meg a fájdalmak és kínok útján. De az „embertípusok” között ott voltak s vannak a Cirenei Simonok és a Veronikák is, akik a maguk módján fejezik ki együttérzésüket…Nagypéntek véres iszonyata után nagyszombat zsibbadó fájdalma következik, a néma gyász. Ám mégsem a halál lesz a végállomás, mert a sír bejáratához hengerített súlyos zárókő nem állhat a győzedelmes élet útjába. Így történhetett, hogy húsvétvasárnap hajnalban a szelíden ringatózó olajágak között egy üres sír tárult a világra. A temetőbe siető asszonyok szembesülhetnek először a feltámadás tényével. „Mit keresitek az élőt a holtak közt? Nincs itt, föltámadt.” (Vö.Lk.24/1-10.)Az ember – minden esetleges szenvedés, gyötrelem és keserűség ellenére is - Krisztusban többre hivatott. A sír nem lehet végállomás - átmenet csupán. Húsvét szétfeszíti a földi lét kereteit, örök távlatokat nyit. A gazságot végül legyőzi az igazság. Hívő ember számára ezért tud a szenvedésből remény születni. Fogadjuk szívünkbe húsvét üzenetét: megváltott emberek lettünk!

 

2013.04.02

 

Szép napot Mindenkinek!pillago_pillango.jpg

 

Sajnos nem vagyok túl jó passzban, és ami lehet rossz dolog, az minden megtörténik velem. Tegnap sajnos az esküvőszervezésben való megbeszélésen, vita tört ki köztem és az anyukám között. Megint előjött a múlt sérelme, és mindenért engem tesz felelőssé. De már ugye megszoktam. Megkaptam azért nincs pénze az esküvőre mert én miattam nincs. A szokásos történet minidg és mindig előről.

 

Már belefáradtam az egészbe, de nem hagytam akkor sem meg azt a lehetőséget, hogy elbőgjem magam előtte. Nem engedem, hogy lássa rajtam azt amit belül érzek fájdalmat. A testvéremék is nagyon felelőtlenek voltak, mert először meg kellett volna beszélnünk azt hogy van-e az esküvőre pénz. Mert nem rázom úgy a rongyot, hogy hátterem meg nincs. Legszívesebben el sem mennék az esküvőre, és elegem van az egészből.

 

A másik az ismerősnek is segítenem kell, jobban aggaszt az, hogy ne lakoltassák ki mint az, hogy a testvérem hogyan szórja anyám pénzét. Muszáj tennem érte, hogy sikerüljön pénzhez jutnia. Nagyon rendesek a bankban, megígérték mindenben segítenek. Remélem sikerül péntekre egy ígérvényt adni a magánhitelezőnek, hogy megkapja a pénzét.

 

 

 

Kérek mindenkit imádkozzon értünk, de tudom, hogy Szent Rita nem hagy magamra és segít nekünk ezt megoldani.

 

É tudom, hogy ezt is megcsinálom.

 

2013.04.04.pillago_pillango.jpg

 

Kedves Olvasóim!

 

Itt vagyok, de nagyon beteg vagyok, megfáztam csúnyán, és nagyon fáj a lábam is. Nem tudom, attól féle trombózis lesz a lábamban. de sajnos, most nagyon sok a munka, mert kiesett egy kolléganőm egydül viszem a dolgokat. Nagyon fárasztó, arról nem beszélve hogy nem vagyok egézséges. Hála Szent Ritának és a jó Istennek, sikerül a kilakoltatást megakadályozni, és lesz hitel, és minden rendben lesz. Tudom, hogy minden rendben lesz most már. Nagy küzdelem volt, de kértem Szent Ritát ne hagyjon magamra, és olyan hálás vagyok mindezért, főleg, a banki alkalmazott áldozatos segítségnyújtásáért. Vannak még önzetlen emberek, akik tudnak és akarnak segíteni nekünk, ebben a nagy bajban.

 

És bíztam abban is, hogy szent Rita nem hagy magamra ebben a helyzetben. Ebből a lehető legjobban jöttünk ki, igaz sokat vesztünk, de a néni nem kerül az utcára. 78 évesen... a padlóra, csak azért mert van pénze de még sincs, így talán minden rendeződik, és sikerül. Köszönöm Szent Rita...

 

Ez megint egy nagyon tanulásg volt az életemben. Persze kértem "apitól" segítséget, de nem tudom igazán miben reménykedtem. Azt mondta ez nem az ő baja, oldjam meg és hagyjam békén. Végig sem hallgatta amit szerettem volna mondani, de ettől csak erősebb lettem , és tudtam, hogy megtudom, és megfogom oldani. Mindenből van kiút, és a jó Isten soha senkit nem hagy magára.

 

Ma talán sikerül aludnom....

 

Köszönöm Szent Rita....

 

2013.04.09pillago_pillango.jpg

 

Kedves Barátaim!

 

Nem tűntem, el, de szeretnék tőletek elnézést kérni amiért nem jelentkeztem ezidáig. Rengeteg dolgom volt és sajnos bekövetkezett az amire senki nem számított, egy újabb családi perpatvar, tegnap az esküvői előkészületek előtt. Kiderült a család előtt, hogy a korábban említett néni akinek segítettem a hitelben a kilakoltatás köszübén állt. Az anyám előtt a 3 éves titokra fény derült. Most amikor már minden levolt rendezve szerződések aláírva. Szomorú este volt, veszekedésekkel tűzdelve. És megint ki volt mindennek az OKA? Hát én, a testvérem galád módon megint rám rakta ezt az egészet. Úgy hiszem, hogy én már akkor sem leszek jó ha aranyba öntenek. És mindig ugyan oda a pénzhez lyukadunk ki.

 

Nem adom fel és nem futamodok meg semmilyen nehézség ellenére sem, erős vagyok és legyőzhetetlen.

 

És hiszem, hogy eljön az én időm...

 

2013.04.14

 

Kedves Olvasóim!pillago_pillango.jpg

 

Neharagudjatok rám, amiért eltűntem egy kicsit, de nagyon megviselt a  lábam fájdalma, és nagyon nagy dolog az, hogy a kilakoltatástól megtudtam menteni a nénit. Elkészült péntekre a végrehajtást megszüntető okirat. És rengeteget idegeskedtem, hogy minden rendben menjen. Visszavásárolhatja a saját ingatlanát. Szent Rita megsegített.

 

A másik dolog ami a hetén fog történni az esküvő… Készülünk. Bár csak a szűk családunk vesz rakta részt, de akkor is van mit csinálni. Szerdáig dolgozom, aztán csak a készülődés marad nekünk. Mindig mindenre meg van a feladat. Bár képzeljétek volt idő amikor azt gondoltam, hogy nem akarok rajta részt venni mert engem utál mindenki és azért nem lehet nagy esküvő, mert az én adósságaimra elment minden. De aztán átértékeltem a dolgokat, és el kell mennem, mert részben igazuk van… Szeretném ha egyszer megtudnám ezt hálálni. És vissza tudnám adni mindazt amit én kaptam, bár mindenről lemondta és ahogy már írtam 1 bőrönd ruhával sétáltam ki abból az életből. Mindent ott hagytam a testvéremnek, hogy semmire nem legyen gondja. De azt hiszem életem végig vezekelnem kell, ha csak nem nyerek a lottón J

 

Pedig mindenemet odaadnám, hogy helyre álljon a béke.

 

Ami még elszomorít, hogy a „barátnőm” már nem az, aki egy éve volt.  Teljesen megváltozott. Amióta kinevezték, teljesen föld felett jár, és fele annyit nem törődünk egymással, mint amennyit eddig. És ez nekem nagyon rosszul esik. Ha én nem megyek, ő nem jön át az irodába, és van úgy 10 perce nincs rám. Néha mogorván rám üvölt. Aztán ennyi. Ha elmondok neki valamit, semmit nem tud hozzá szólni. Aztán akkor mindig eszembe jut, hogy 1 évvel ezelőtt minden más volt, és jóban-rosszban összetartottunk, és mindent megoldottunk együtt. Most meg minden megváltozott. Ha megkérdezem, akkor azt mondja semmi. pedig jobb lenne, ha elmondaná, ami bántja.  Azt hittem ez örök barátság lesz, de úgy érzem a pénz, ahogy hogy kinevezték, ezt is tönkre tette. A pénz mindent tönkretesz. Legszívesebben megmondanám neki, de arra is fáradt voltam, hogy vitázzak MÉG vele is.

 

A fél karomat odaadtam volna érte….

 

Még egyszer kérek mindenkitől elnézést, hogy keveset jelentkezem, de amikor van időm és történik valami azonnal írok. Kérlek, benneteket ne feledkezzetek meg rólam, imádkozzatok továbbra is. ha nehézség van az életetekben, gondoljatok arra hittel mindenből van kiút, és talpra KELL állni.

 

2013.04.30

 

Kedves Barátaim!pillago_pillango.jpg

 

Itt vagyok, és elnézést kérek tőletek, amiért ezidáig eltűntem. Szeretnék mindig teljes lelkülettel helyt állni, és erősíteni mintsem lehúzni a lelketeket. túl vagyunk az esküvőn, és meg is gyógyultam, először  a trombózis gyanúból,majd a gége és hangszál gyulladásból.. Minden talán sínen van, mind pénzügyileg, a kilakoltatás, is hitelügyintéződik, így szegény néni megmenekül a kitételtől. szent rita megsegített. Az esküvő minden különösebb nehézség nélkül jól sikerült, most már várhatjuk a kisbaba érkezését. Örülök annak, hogy ti akik olvastok engem, már a facebookon is nyomon követtek. Remélem mindenki bátran fordul Szent Ritához. Higgyétek el,  nem hagy senkit magára, csak hinni kell. És akarni a jobbat. Nem szabad a legnagyobb nehézségben sem feladni.... Én is nagyon küzdök magamma, és az érzéseimmel, amiről egyenlőre nem írok. De tudom mindennek eljön a maga ideje....

 

És eljön az én időm....Eljön a MI időnk...

 

Szeretettel ölelek mindenkit...Isten Áldása..

 

2013.05.16

 

Kedves Olvasóim!pillago_pillango.jpg

 

Nem tűntem el, csak egy kicsit regeneráltam magam. remélem mindenki jól van, és tovább él a hit bennetek.

 

Az életem alakul. Megismerkedtem valakivel, akirben megint csalódnom kellett, talán azért is nem írtam eddig, mert toltam életem szekerét. Aztán megint tanultam valamit, nem szabad teljesen őszintének lennünk, mert az nem mindig kifizetődő. Bíztam, és hittem, ebben az emberben, majd megint oda lyukadtam ki, hogy ma már ez nem alap dolog, és nem sokat dob az értékelésemen. Talán ha nem terítettem ki a lapjaimat nem ez alakul belőle. Nem az embert bánom, hanem azt hogy megint bíztam valakiben, akinek nem volt egy értelmes gondolata, csak az hogy egyedül akar lenni..stb... Lehúzott és nem éreztem magam nőnek mellette. Rombolt semhogy épített volna.

 

Az életem egyébként most normálisan halad. Szegény apunak ideg becsípődés lett a derekában egy hete alig megy, a lányom kötőhártyagyulladással küzd.  A tesóm felsége tegnap kórházba került, és majdnem idő előtt megszült egy fertőzés miatt.

 

De csak pozítivan fogom fel.

 

Pénzügyileg ugyanúgy állok, néha nehezebben de átvészelem. Megyek előre...

 

Kívánok mindenkinek szép napot és Szent Rita legyen Mindenkivel.      

 

2013.05.22.pillago_pillango.jpg

 

Drága Szent Rita, boldogságos ünnepeden köszöntelek téged és hálával köszönök meg minden jóságot amit tőled kaptam. Tudom, hogy te soha de soha nem hagysz magamra és mellettem vagy minden nehéz helyzetemben.     

 

Rád mindig számíthatok, és tudom, hogyha valami nehézség van az életmeben te az utolsó pillanatban is segítesz nekem. Kérlek soha nehagyj magamra. Kérlek téged minden ember aki hisz benned támogass.

 

Kedves olvasóim, ma Szent Rita névnapja van, imádkozzatok érte, köszöntsétek szeretettel, ne feledjétek Szent Rita soha nem hagyja el azokat akik hívják, és imádkoznak érte.

 

Csodatetteid által köszönöm, hogy hitem erősíted, és hozzád fordulhatok szenvedésemben.

 

Istennek legyen hála!

 

2013.06.03.

 

Isten Áldásával kedves Barátaim!pillago_pillango.jpg

 

Nagyon nehéz a lelkemnek, olyan elveszettnek érzem magam, mint Ábel a rengetegben.. Rengeteg a munkám. És nagyon elvagyok fáradva... Túl vagyok hajtva... És megismertem valakit, aki nagyon közel került a szívemhez... És nem tudom, hogyan és miként alakul, de olyan mintha a lelkitársam lenne.. Küzdök a pénzügyi helyzettel is, most már megint minden maradék ékszerem zálogba került...

 

Annyiszor fohászkodtam ma is Szent Ritához, hogy megsegítsen... Hisz annyiszor leírtam nem anyagi gazdaságra vágyom, csupán arra, hogy 0-ra írjam az életemet, pénzügyileg. És hogy adhassak, és legyen egy független  mindenkitől normális életem.

 

Most rám nehezedik megint minden. De Szent Rita meg segít tudom, az utolsó pillanatban is ott áll majd mellettem.

 

Imádkozzatok, legyen egységben az erőnk...

 

Szép napot....

 

2013.07.30pillago_pillango.jpg

A jó Isten nevében köszöntök Minden kedves Olvasót!

Nem tűntem el, csak rengeteg minden történt az életemben. Megszületett a testvérem kisfia.. Boldogság érte a családot.. Isten ajándéka. Viszont küszködök, mert annyira szeretnék még többet segíteni, de magam is sokszor nehéz helyzetben vagyok, és küzdök a jobbért.

Tudom sokan vagyunk így ezzel, deha nem lenne velem Szent Rita akkor biztosan már rég feladtam volna....Anyagialg és erkölcsileg egyaránt.

Az a fiú akit lelkitársamnak tekintettem, csak kihasznált. Csalódtam de megint tanultam valamit. Arra jó volt. Az ember életében csak magára számíthat. Apival a helyzet változatlan, az anyagias pénzhajhászat az megy, azonkívűl más nem. Amire gondolja arra szakít időt és pénzt is.

Nagyon nehezen bírom... De még nem jött el az én időm.  De nem adhatom fel, a lányom azt várja el tőlem, hogy minden rendben legyen körülöttem. És nyugalmat tudjak neki biztosítani. Az én hátamon meg nyugodtan lehet fát hasogatni. Sokszor átértékelem miért és hogyan..de aztán rájövök, a Jó Isten nem véletlenül adja elém ezeket a problémákat, és tanulási folyamatokat. És igaz a mondás is, magad uram ha szolgád nincsen. Elvárás van, de viszont te semmit nem várhatsz el, ettől a gyarló világtól. Ritka az aki önzetlenül és érdek nélkül is segít. De úgy hiszem idővel a Jó Isten mindenkire azt méri és ott ahol nem is várja. Lehet pénzed, ha nincs szeretet az életedben. Mert anélkül semmi de semmi nem megy, csak azzal lehet a problémákat megoldani, mással nem.

Lényeges a pénz és fontos, de apukám szavaival élve, annyi legyen amiből eltudunk lenni, és nem kell nélkülözni.

Ne adjátok fel, én sem teszem. Az igazi problémák nem itt kezdődnek.

Szép napot.. 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 151
Tegnapi: 189
Heti: 872
Havi: 3 842
Össz.: 384 790

Látogatottság növelés
Oldal: Mindennapjaim története 3.rész
Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít.. - © 2008 - 2024 - szentrita.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »