Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít..

Az ima és a hit.. E két egység ami minden esetben és a legnehezebb helyzetekben is velünk van. Kedves Olvasó!Ne hidd, hogy "közhelyes" és nevetséges az amit e két szó hordoz. Nekem jelenleg nincs másom csak hitem. És tudom az ima segít.

MIATYÁNK AKI A MENNYEKBEN VAGY...

 szuzanya.jpg

Kathleen McGowan : „Az IMA ereje című könyve sok mindenre ráébresztett, szeretném nektek is felvázolni, a legszebb IMA alapján ő hogy ismertette velem az igazi egységet. (Az idézetek, a könyv szellemi termékei.)

Vegyünk egy hatszirmú rózsát… A hatszirmú rózsa titka tökéletes megegyezésben van a Miatyánkkal. (lásd a képen alul) A szirmok az ima egy-egy tanításait jelképezik, a központi kör pedig a szeretet lényegét jeleníti meg, mivel a szeretetnek az életünk minden területét táplálni a kell ahhoz, hogy elérjük az igazi beteljesülést. A rózsa a tökéletes spirituális gyakorlat szimbóluma, ahogy Jézustól ránk maradt. A csodák forrásához vezető térképünk. – A charteres-i katedrális labirintusának közepén található rózsa az ima ereje tiszteletére emelt páratlan templom.

 

 

  labirintus1.jpg

 

„MIELŐTT AZ ANYAMÉHBEN MEGALKOTTALAK, MÁR ISMERTELEK!” (JEREMIÁS 1:5)

Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved;
jöjjön el a te országod;
legyen meg a te akaratod,
amint a mennyben, úgy a földön is.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma;
és bocsásd meg vétkeinket,
miképpen mi is megbocsátunk
az ellenünk vétkezőknek;
és ne vígy minket kísértésbe,
de szabadíts meg a gonosztól!
(Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség
mindörökké.) Ámen.

Nézzük a hatszirmú rózsát a „Miatyánk” sorai szerint:

A rózsa első szirma: (balról jobbra haladva a rózsaszirmain) HIT

  • Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved.  

A hit az átalakítható spirituális gyakorlat alapja, minden ima kiindulópontja. Minél erősebb az alap, alap, annál szilárdabb a szerkezet, melyre építhetünk. Meg kell fejtenünk magunkban, miért vagyunk itt, mi az élet értelme. Milyen a kapcsolatunk Istennel?  A „hit” szó jelentése: Istenbe és egymásba önmagunkba vetett hitet jelöli.  A hit segít beteljesíteni sorsunkat. Te magad legyél a változás, amit a világban szeretnél látni.

A második szirom: LEMONDÁS

„NE AGGODALMASKODJATOK TEHÁT A HOLNAP FELŐL, MERT A HOLNAP MAJD AGGODALMASKODIK A MAGA DOLGAI FELŐL” (MÁTÉ:6:25-34)

  • Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod.

Ezzel a két sorral megpróbáljuk jobbá tenni az Isten országát a földön, majd lemondunk az egónk által vezérelt vágyainkról, hogy kövessük Isten által megjelölt utat.  Az első, a legnehezebb, az isteni akaratnak való teljes megadás. Legyen meg a Te, nem az én akaratom. Biztos, hogy azért kell elviselnem ezt a fájdalmat, nehézséget, vagy szorult helyzetet, mert ebből tanulok, hogy előbbre jussak a spirituális tanulásban. Megadom magam az isteni bölcsességnek és imádkozom, hogy segítsen nekem gyorsan felfogni a leckét.  Az egyik rossz tulajdonságom, hogy folyton aggódom. Sok idő kellett ahhoz, hogy rájöjjek, az aggodalom a hit hiányára utal. Le kell küzdeni…. Muszáj.. Készíts, egy bánat zsákot, tegyél bele mindent ami bánt. Vedd ki az agyadból, és pakold bele a zsákba. beszéld meg vele búdat és bajodat, amíg semmi nem marad.

Harmadik szirom: SZOLGÁLAT

„  A KI TŐLED KÉR, ADJ NÉKI, ÉS AKI TŐLED KÖLCSÖN AKAR KÉRNI EL NE FORDULJ ATTÓL” (MÁTÉ 5:42)

  • Mint a mennyben úgy a földön is.

Isten mindig jó. Mindegy aznap jó vagy rossz történik velem. Minden egyes jó tett ellensúlyoz egy rosszat. Az is elég, ha kedvesen viszonyulunk embertársainkhoz, ha segítünk a rászorulókon. Az ima is a szolgálat része. Képmutatással nem jutunk sehova. Isten megjutalmazza azokat, akik adakoznak. Anyagias világban élünk, cél az egyensúly megteremtése. Békét kell teremteni saját életünkben, a konfliktusokat a legbékésebben kell megoldani.

Negyedik szirom: BŐSÉG

„ KÉRJETEK ÉS ADATIK NÉKTEK, KERESSETEK ÉS TALÁLTOK, ZÖRGESSETEK, ÉS MEGYNITTATIK NÉKTEK.MERT KI KÉR , MIND KAP, ÉS KI KERES TALÁL, ÉS A ZÖRGETŐNEK MEGNYITATTIK.  (MÁTÉ: 7,7-12)

  • A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma.

A jólét körforgása, hála, világosság, elkötelezettség, bizalom, hála.  A hála a köszönöm törvénye, csak meg kell köszönni az eddigieket…gyakran szívből.  A világosság, ha világosan elmondjuk, mit akarunk, és miért, meg is fogjuk kapni idővel. Elkötelezettség Isten iránt. Bizalom a bőség vonzásának következő folyamata, bízni kell Istenben meg kell hajolni az isteni terv előtt Isten az én üzlettársam. Minden, amire szükségem van, és amire vágyom, megvalósulhat Isten támogatásával.  Jézus így mondta :” Bizony mondom nektek, ha van hitetek és nem kételkedtek, nemcsak cselekszitek, ami e fügefán esett, hanem azt mondjátok e hegynek: Kelj fel és zuhanj a tengerbe, az is meglészen: És a mit könyörgésetekben kértek, mindazt megkapjátok, ha hisztek.  Végül bezárul a kör, mutassunk hálát mindenért.

Ötödik szirom: MEGBOCSÁTÁS

„ MERT HA MEGBOCSÁJTJÁTOK AZ EMBEREKNEK AZ Ő VÉTKEIKET, MEGBOCSÁT NÉKTEK IS A TI MENNYEI ATYÁTOK. HA PEDIG NEM BOCSÁJTJÁTOK AZ EMBEREKNEK MEG AZ Ő VÉTKEIKET, A TI MENNYEI ATYÁTOK SEM BOCSÁJTJA MEG A TI VÉTKEITEKET”

  • És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek.

A legnagyobb hibánk, hogy nem vagyunk képesek megbocsátani. Ez az oka személyes problémáinknak. Ha haragot táplálunk, mások iránt azzal a saját boldogságunkat ássuk alá. A spirituális energiáinkat negatív energiákra pazaroljuk. A megbocsátással megszüntethetjük a romboló érzéseket. Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek mondta Máté apostol is.

Hatodik szirom: AZ AKADÁLYOK LEKÜZDÉSE

„A BŰN NEM LÉTEZIK. TI HOZZÁTOK LÉTRE, AMIKOR ROSSZ TERMÉSZETETEKNEK ENGEDELMESKEDVE CSELEKEDTEK. ITT VAN A BŰN TERMÉSZETE. (MÁRIA MAGDOLNA EVANGÉLIUMA)

  • És ne vígy minket a kísértésbe, de szabadíts meg minket a gonosztól.

A kísértés, vétek és gonosz. Le kell küzdeni a hét halálos bűnt, ami a következő: kevélység, fösvénység, bujaság, irigység, torkosság, harag, jóra való restség.

A rózsa közepe: SZERETET

„AKI NEM SZERET, NEM ISMERI ISTENT, MERT ISTEN A SZERETET.” (JÁNOS 4:8)

A rózsa közepén a szeretet áll, mert ez az imagyakorlat szíve. Szeretettel imádkozzunk, hogy igazán hatásos legyen. mindig szeretettel cselekedj, és ekkor a szeretet mindent legyőz.  Ahol erős a szeretet, ott nem létezik gonoszság. A szeretet bennünk kezdődik, a szeretet vonzza a szeretetet.

sziv.jpg

 

 

 Weblap látogatottság számláló:

Mai: 38
Tegnapi: 143
Heti: 38
Havi: 3 797
Össz.: 390 186

Látogatottság növelés
Oldal: Miatyánk aki a mennyekben vagy..
Szent Rita aki a legnehezebb helyzetekben is segít.. - © 2008 - 2024 - szentrita.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »